Czy wodę przefiltrowaną przez MG+ można gotować?

Czy filtry całkowicie usuwają z wody kranowej zawarte w niej minerały?
27 kwietnia 2018
Filtr do wody - urządzenie przydatne w kuchni
Filtr do wody – urządzenie przydatne w kuchni
23 lipca 2018
Pokaż wszystkie

Czy wodę przefiltrowaną przez MG+ można gotować?

Woda kranowa, przez wielu ludzi najczęściej kojarzona jest z kamieniem, który osadza się w naszych czajnikach. Jej stan często też budzi wiele obaw. Rury, którymi dostarczana jest woda do naszych domów, często korodują i uwalniają metale ciężkie. Jednak dzięki rozwijającej się technologii, możemy w łatwy sposób polepszyć jej skład i smak. Jeszcze do niedawna wiele osób było przekonanych, że przegotowanie wody zneutralizuje wszelkie zanieczyszczenia oraz wyeliminuje substancje niepożądane. Jednak obecnie coraz częściej decydujemy się na jej filtrowanie przed przegotowaniem.

Wkład filtrujący Dafi MG+

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów filtrów. Obecnie większość z nas decyduje się na zakup dzbanka filtrującego, który w łatwy i szybki sposób odmienia naszą wodę kranową. Polski producent, wymiennych wkładów filtrujących Dafi, oferuje różne rodzaje filtrów, które różnią się między sobą działaniem i zastosowaniem. Jednym z nich jest filtr MG+, który idealnie sprawdzi się w każdym domu. W znacznym stopniu zredukuję on twardość wody, dzięki czemu unikniemy powstawania kamienia oraz poprawi jej smak i zapach. Filtr MG+ charakteryzuje się również dodatkowymi właściwościami. Skutecznie wzbogaca on wodę kranową o jony magnezu, dzięki czemu jest on szczególnie dedykowany osobą, które zmagają się z jego niedoborem. Woda przefiltrowana przez ten filtr, z racji jej wysokiej jakości, może z całą pewnością stać się alternatywną dla wody butelkowanej.

Mg+, a gotowanie?

Wiele osób korzystających z dzbanka filtrującego z filtrem MG+ zastanawia się czy wodę przefiltrowaną przez ten filtr można dodatkowo gotować? Czy nadaje się ona tylko do bezpośredniego spożycia? Jak informuje producent, woda przefiltrowana przy użyciu filtra MG+ może służyć także do gotowania i przygotowywania posiłków. Nie traci ona przy tym swoich wartościowych mikroelementów. Z uwagi na jej wyjątkowy smak, może również stać się doskonałą bazą do przygotowywania gorących napojów takich jak kawa czy herbata.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. Ok